Höstens första research resa

När höstmörkret långsamt infinner sig börjar en annan typ av jobb för mig som bröllopskoordinator. Bröllopen blir färre, men samtidigt påbörjas en nog så viktig tid; research och planering inför kommande säsong. Så varje år försöker jag besöka ett gäng anläggningar jag tidigare inte varit på; för att helt enkelt få inspiration men också lära mig mer om de fina anläggningar som finns runt omkring Stockholm.
I helgen gick höstens första utflykt till Yxtaholms Slott som ligger strax utanför Flen, ca 1,5h med bil från Stockholm.

Jag spenderade den regniga lördagseftermiddagen med en kort promenad på Slottets ägor framförallt för att få en första överblick. Ett flertal flyglar och intill liggande hus samt stall och olika typer av längor och hus hör till det stora magnifika Slottet. Under kvällen njöt jag sedan av en 4 rätters middag som startade med en liten tomatsoppa toppad med supergod Champagnegrädde och avslutades med Yoghurt glass med lemoncurd, kola, vit choklad och timjan mousse. Smarrigt och kunde fungerat alldeles utmärkt som en bröllopsmiddag.
Nanna kudde fick jag göra i en ljuvligt skön säng i den tjusiga Bröllopssviten.
I morse fick jag sedan träffa och prata med självaste ägarna och efter det satte arbetet igång. Hotelldirektören visade mig, under nära 2 timmar, runt på hela anläggningen. Jag fick se rum av alla de olika rumskategorierna, bastu/bad, spa, stall med hästar, fina grönområden, tennisbana mm mm. Samtidigt fick jag en bra inblick i hur de arbetar med bröllop på Yxtaholm och jag fick också höra en hel del om deras spännande framtidsplaner.

 Super trevligt, god mat och bra service alltigenom och jag kan nu enkelt konstatera att jag hoppas på att få komma tillbaka dit genom jobbet väldigt snart igen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln